Mpodia.nl

Niet uit Birmingham, Liverpool, Leeds of Londen. Nee, de band Thin Line Man is afkomstig uit het land van onze zuiderburen en wel uit de stad Oostende. Sinds 2002 timmert deze band aan de weg en nu anno 2011 is daar eindelijk hun debuutalbum met de titel ‘Out On The Tiles’. In België genieten ze al van een behoorlijke naamsbekendheid, want ook Studio Brussel en Radio 1 omarmden de muziek van deze band.

Het is lastig om de muziek van de band in een specifiek hokje te plaatsen. Daar doe je de broers Patrick en Kristof Krimpe, de oprichters van Thin Line Men, misschien te kort mee. Lekkere rockmuziek met een behoorlijke dosis gitaar en een stevig geluid. Hier en daar een herinnering aan het geluid van The Stone Roses of The Stooges. Het geluid dat de band produceert is vol en energiek en je hebt bij alle nummers het gevoel naar een band te luisteren en niet naar afzonderlijke onsamenhangende muzikanten. Psychedelische rock? Zou kunnen, maar dan wel van de Belgische Kust.

Ook op dit album wordt met de opening meteen de toon gezet. ‘I Call Upon You’ was al eerder uitgebracht en wordt langzaam opgebouwd tot een geweldige rocksong, ondersteund door een aanstekelijke bas en drumpartij. ‘All The Guns On The Western Front’ is misschien wel de plaat met de grootste hitpotentie. Prima compositie -met een aanstekelijk ritme- en lekker toegankelijk. Kan zo op elk radiostation gedraaid worden. Ook de nummers ‘Blindfold’ en ‘Convict’ zijn van internationale allure. Zo neemt de band je mee op hun muzikale reis.
Eén van de betere songs op het album is ‘Struggle And Slave’; een wat rustiger meeslepend nummer dat goed is opgebouwd en je hier en daar aan de beginperiode van Coldplay doet laten denken. Verder blijft het al eerder uitgebrachte ‘Handbag Bird’ spannend en boeiend. Na dit nummer gooit de band alle twijfel van zich af en gaat los met ‘Ghosthorses’ en ‘Thunderclouds’ , twee opzwepende rocknummers . De afsluiter ‘A New Cure’ is ook weer in stijl, al is dit een nummer waarbij je het gevoel kunt krijgen dat de band hier en daar wat experimenteert.

Na het beluisteren van deze cd moet je concluderen dat ook onze zuiderburen meer dan goede bands voortbrengen. Een eigen geluid en gezicht, professioneel en prima muziek. Daar draait het eigenlijk allemaal om. Minpunt? Tja, het is altijd jammer als er geen songteksten bijgevoegd worden. Maar dat is dan het enige . De vormingeving van de hoes is creatief en de cd is een replica van een vinyl plaat. Hoe origineel! Dit debuutalbum is volgens de kenners het wachten meer dan waard. Daar sluit ik me graag bij aan. Het is alleen te hopen dat we voor een vervolg niet zo lang hoeven te wachten.

thumb01 thumb01