Indiestyle

In 2009 schreven wij: “Thin Line Men nemen ons mee op de psychedelische snelweg van Oostende naar het Noorden van Engeland. Niet door de chunnel, maar met een zweefvlucht over de Noordzee. Madchester? Badsteden? Forget it, dankzij Thin Line Men is Oostende anno 2009 de Koningin der Madsteden”. Wat later dat jaar laat de groep enkele singles op ons los, die al snel de playlists van Studio Brussel en Radio 1 halen.

Nu, in 2011, na eindeloos wachten, is de volledige cd ‘Out on the Tiles’ er. En we moeten toegeven, het was het wachten écht waard. Het eerste wat opvalt is de leuke lay-out van het hoesje: vier vlakken, met een soort van graffitiprenten van de groepsleden. Als je de cd eruit haalt, krijg je nog een verrassing: ze is gemaakt van vinyl en lijkt op een mini elpee. Geweldig.

En de muziek? ‘All the Guns on the Western Front’, ‘Shoot it up and Don’t Look Down’, ‘Handbag Bird’ en ‘I Call Upon You’, de singles die we al op de radio mochten horen, staan er uiteraard op, samen met tien nieuwe songs. De cd begint met twee singles die we al kenden. Het derde nummer ‘Blindfold’ doet het wat kalmer aan en zou de perfecte soundtrack zijn bij een roadtrip door Amerika.

Bij het beluisteren van ‘Ghost Horses’ en ‘Thunderclouds’ is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Er zitten enkele geweldige gitaarstukken in, die er ons aan herinneren waarom we zo van de groep houden. Bij deze twee nummers ligt de klank zeer dicht bij die van The Stone Roses. Zo’n vergelijking kan uiteraard alleen maar in je voordeel werken.

Afsluiter ‘A New Cure’ is lekker stevig en eindigt met een aangenaam rommelig geluid. Toegegeven: dit album was het wachten dubbel en dik waard.

thumb01 thumb01