daMusic

"Het was lang wachten op de eerste cd van Thin Line Men, maar de titel, "Out On The Tiles" verklaart veel. De gasten hadden het druk met op de zwier te zijn . Na een zware kater hebben de bastaardzonen van Arno het zand van het klein strand in Oostende van hun broek geklopt en zich naar de studio begeven. Na vier singles presenteren ze nu een cd met leuke vintagelook. Staan er ook fijne nummers op?

Ja hoor, die vier singles bijvoorbeeld. Handbag Bird kwam dan wel al uit in 2009, toch haalde het de cd. Het heeft dan ook die mengeling van elektronica, rock en cool die dit hele album kenmerkt, maar het is niet de sterkste song op het album. De sterkste nummers staan meer vooraan op het plaatje. Twee daarvan kent u misschien al van op de radio, want ook I Call Upon You en All The Guns On The Western Front werden al op single uitgebracht.

De derde song op "Out On The Tiles" trekt de zwierige lijn van die twee openers door. Blindfold heeft een onweerstaanbaar refrein en ook al is het tempo hier iets lager, de kwaliteit blijft hoog. Heerlijk is het gebruik van koebel en piano. Mocht je bij dit nummer aan Eels denken, je zou niet de enige zijn.

Soms neemt de elektronica de bovenhand zoals bijvoorbeeld in de intro van Shoot It Up And Dont Look Down dat ook al op single uitkwam. Dat stoort geenszins. Integendeel, het onderscheidt Thin Line Men van andere rockbandjes die in de klassieke opstelling gitaar, bas, drum spelen."

thumb01 thumb01